Search This Blog

Saturday, November 24, 2012

Kõrvitsasupp

Üks tore grupp on koondanud palju naisi ja mehi, kes peavad toituma veidi teisiti, kui seni kombeks.
Põhilisteks märksõnadeks EI nisule, kaerale, rukkile ja odrale, suhkrule ja piimatoodetele.
Seega toimetused köögis on võibolla veidi enam kreatiivsust nõudvamad kui tavaliselt. Aga positiivne on see, et ka mõttetöö põletab kaloreid:D

Täna pärastlõunal said mu kodurestos kokku 7 naist, kes soovisid koos miskit head süüa teha ja käimasoleva "programmi" koha pealt mõtteid vahetada.

Kristiina Tatar, neiupõlvenimega Nisu tegi kõrvitsasuppi:
•sibul
•kartul
•kõrvits
•porgand
•maitseks - riivitud muskaatpähkel, majoraan, murulauk, sool, pipar, poole sidruni mahl.

Sibul, kõrvits, porgand hakkida ja pannil kergelt praadida võiõlis. 
Vala kõik suurde potti. Lisa kartulid ja maitseained. Peale vala vesi, nii et kõik ained on vees. Keeda u 30 minutit. Püreesta saumiksriga/köögikombainis. Kel aparaati pole siis soovitan veidi kauem keeta ja lihtsalt väbi sõela ajada. Pärast veel nt miksriga vahtu veidi. 
Serveerimisel võid supile peale raputada veidi riivitud parmesani. Vürtsikamat armastavad võivad maitseainena lisadaka ingverit. 






No comments: