Search This Blog

Sunday, September 30, 2012

Oaidusalat

Otsustasime Liis-Elleniga, et teeme head süüa ja kookisime raamaturiiulist välja Jamie 30 minuti road. Nädalavahetusel maal muidugi sai telekast Jamie saadet vaadatud ja Liisile tundus see salat eriti maitsev.

Oaidusalat
suur kimp värsket koriandrit (L-E soovitusel jäi see välja, minu nõudmisel asendus koriandriseemnetega)
400g mungoa-idusid
100g India pähkleid
vedelat mett (pealeniristamiseks)
1/2 värsket punast tśillit (me salat oli tśillitu)
1 väike küps mango
sojakastet
seesamiõli (ma asendasin kõrvitsaseemne õliga)
1 laim või sidrun
(ma lisasin veel peoga kõrvitsaseemneid. Kuigi need oleks võinud ka koos india pähklitega ära röstida pannil).

Pane paar koriandrioksakest kaunistuseks kõrvale, rebi ülejäänutelt lehed ja pane suurde kaussi. Haki varred hästi peeneks ja lisa koos mungoa-idudega kaussi.
Aja praepann pliidil kergelt kuumaks. Mässi India pähklid puhtasse köögirätikusse ja tambi taignarulliga või tao vastu tööpinda puruks. Pane pähklid kuumenenud pannile, lisa sorts oliiiviõli ja rösti aegajalt segades kuldseks. Kui pähklid on kuldsed, tõsta pann kõrvale ja niristapeale mett ning sega läbi.
Lõiks pool tśillit õhukesteks viiludeks. koori mangi, viiluta ning lisa tśilliga koos salatisse. Kalla peale mesised röstitud pähklid. Maitsesta sortsu sojakastme, oliiviõli ja seesami/kõrvitsaseemneõliga ning lisa 1 laimi või sidruni mahl. Sega läbi.

Originaalretsepti ei leidnud aga raamatu saab siit: http://www.jamieoliver.com/tv-books/jamies-30-minute-meals/ või poest või kui ilusti küsida siis minu raamaturiiulist:)

No comments: