Search This Blog

Saturday, November 24, 2012

Peedirisotto

Peedirisotto update:
Ülevälgutatud peedirisotto:)
(6-8 kõhutäit)

•4 peeti
•500g risottoriisi
•1 suur sibul
•3 küüslauguküünt
•u 1liiter puljongit (soovitavalt ise keedetud)
•150g riivitud parmesani
•5sl võiõli
•sorts oliiviõli
•kuivatatud tüümiani
•soola, pipart

Haki peedid kuubikuteks, pane ahjuplaadile. Piserda üle oliiviõliga, raputa peale soola, pipart ja tüümiani. Ahju u 30min, 200kraadi.
Haki sibul ja küüslauk ning pane koos 2sl võiõliga pannile. Kuumuta need läbipaistvaks. Lisa riis ja sega.
Lisa kulphaaval puljongit, lase vahepeal riisi imbuda. Korda kuni riis pehme.
Näpista riisile ülejäänud võiõli ja riivitud parmesan. Sega läbi. Lõpuks lisa ka peedikuubikud.
Serveeri kohe.

No comments: