Search This Blog

Saturday, November 24, 2012

Tatraleib

Vaikelu võiõli ja tatraleivaga
Nimetagem seda tatraleivaks. Võibolla tahaks ta olla hoopis tatrasai. Või sepik...

Tatraleib:
•tass tatrajahu (Veskimati oma)
•u 70g jahvatatud mandleid
•1 sl kookosrasva
•2 sl võiõli
•4 muna
•1,5 tl küpsetuspulbrit

Munad kaussi ja löö miksriga lahti (võib ka käsitsi vispliga aga siis, et oleks korralikult:)
Teise kaussi tatar, jahvatatud mandlid, kookosrasv, võiõli. Võib panna ka veidi soola.
Vala ka munad ja aja kõik korralikult segamini.

Et saada tatra-porgandileiba, riivi juurde u 1 suur porgand.  Tatra-kõrvitsaleivale siis vastavalt kõrvitsat.
Mida peenemalt riivid, seda tihedam leib jääb. Muidu murdub kergemini.
Leivad äsja ahjust ja puhtaks kooritud võiõli

Määri 2 leivavormi võiõliga ja jaga tainas nendesse.
Küpseta 200kraadi juures u 25-30minutit. Ahjust võttes lase veidi maha jahtuda enne kui maiustama asud.

Varsti kindlasti lisandub ka mingi peedileivaversioon ja riisileib jne jne. Eksperimendid jätkuvad.


1 comment:

Leili said...

Tere.

1 tass tatrajahu. Kui suur see tass peab olema või mitu grammi see on ?

Leili