Search This Blog

Thursday, May 2, 2013

Mustikajäätis

Jäätist tuleb viimasel ajal mu roosast Smegist ohtralt. Ja see mulle meeldib ;)
Sekundite küsimus...

Mustikajäätis
•karp külmutatud mustikaid
•200ml 35% vahukoort
•70g suhkruga kondentspiima
•1 sidruni mahl

Kui saumikser on koostöövalmis, siis võid alustada sügavkülmutatud mustikate purustamisest. Võib ka mustikad veidi ära sulatada aga siis läheb jäätise külmumisega veidi rohkem aega.
Mustikad malmpotis puruks. Vala juurde vahukoor, kondentspiim ja sidrunimahl ning mikserda mass läbi. Vahukoor iseenesest väga vahtu ei lähe aga natukene ikka. (järgmine kord proovin nii, et vahustan koore enne eraldi).
Ja siis kogu krempel potiga sügavkülma. U 20-30minuti pärast võta see sealt uuesti välja ja mikserda uuesti läbi. Ja nii mingi 3-4-5 korda, kuni jäätis on jäätise moodi ehk piisavalt tahke. Kui üle öö sügavasse jätad siis klotsistub - nagu ajalugu on näidanud. Ma alustasin jäätise tegemist täna u 17:30 paiku ja u 19-20 ajal sai see rõõmsalt keresse limpsitud juba. Nii et ei ole väga ajakulukas mässamine :)

No comments: