Search This Blog

Sunday, May 19, 2013

Liis-Ellen tegi rabarberikooki

Läksin mina raamatut lugema peale jalutustiiru pargis ja no mis sa teed, tukk tuli peale. Ärkasin mingite köögist tulevate helide peale ja mis ma näen...lapsel tuli koogiisu. Ja kuna ikka magav ema kooki ei küpseta, siis tuli ise teha. 
Ja no ausalt...see on KÕIGE ILUSAM KOOK MAAMUNAL EVER MADE!!!!!!
Ma võin rahulikult oma kulbid ja visplid edasi pärandada. Tean, et need on heades kätes :)

Lihtne rabarberipirukas

Liis-Elleni rabarberikook

Tainas:

150 g võid
3 dl riisijahu
näpuotsatäis soola
3 sl vett

Täidis:

300 g tükeldatud rabarbereid
3 tl kaneeli
2 muna
2 tl suhkurt
0,5 sl kondentspiima
30 g võid
sl kaerajahu
1 sl riisijahu


Näpi või, jahu ja sool purutaoliseks massiks. Lisa vesi ja sõtku tainaks. Suru tainas vormi põhja ja äärtele. Küpseta 200 C juures 10 minutit.

Lõika rabarberid pisikesteks tükkideks ja kata nendega koogi põhi. Puista üle kaneeliga. Võta pehme või, pane sinna munad, suhkur, kondentspiim, kaneeli, jahud ja vispelda kõik läbi. Vala segu rabarberitele ja puista peale mandlilaaste. Ja küpseta ahjus 30 minutit.

Originaalretsept:

http://krentu.blogspot.com/2007/07/kige-parem-rabarberikook.html

No comments: