Search This Blog

Thursday, May 2, 2013

Karulaugupestorisotto

Karulauk + pesto + risotto
See tänane roog oli ikka ülihea.
Kõik oli paigas - maitsed, konsistents ja see
VÄRV! Super!

Karulaugupesto
•2 peotäit karulauku
•head oliiviõli
•70g seedermänniseemneid
•riivitud parmesani

Karulaugulehed kannu/kaussi ja saumiksriga püreeks. Lisa ka oliiviõli, siis läheb "libedamalt".
Kui karulauk ää hakseldatud siis lisa seedermänniseemned ja juust. Siis tasub püreestamisega olla ettevaatlikum, sest mulle nt meeldib, kui on pestos kohati suuremaid seedermänniseemnetükke, mitte ei ole kõik selline ühtlane mass.
Igatahes, nii lihtsalt see käibki.

Karulauk on mudiugi iseenesest selline kärakas tervist, et silmad hakkavad kohe särama ja tekib selline "sisemine põlemine" et see paistab kaugele ära :)

Risotto
•risottoriisi (Kasutasin Veski mati oma, u 1/2 pakki, ~250g)
•võid
•1 sibul
•3-4-5 küüslauguküünt
•liiter puljongit
•valget veini

Kõigepealt haki sibul ja küüslauk ja viska need kuumale pannile või sisse mõnulema. Las need natuke olla seal, päris pruunistada pole vaja, muidu rikuvad risotto värvi ära. Aga klaasjaks võib praadida küll.
Lisa sinna juurde riis ja lase sel veidi "tõmmata" ja klaasistuda.
Siis sinna otsa supsti veidi veini. Lase sel riisi imenduda. Ja nüüd lisa vähehaaval puljong. Lase imenduda. Jälle lisa veidi puljongit ja jälle imenduda. Vaiksel kuumusel las haudub.
Kui riis on pehme, siis lisa veel veidi võid ja riivitud parmesan. Samal ajal lisasin ka karulaugupestot. Panin vast 5-6 tl pestot, mis andis mõõdukalt karulauguse maitse ja mõnusa rohelise värvi.
Serveeri kohe. Siis on parim! Njämm!

Ehk siis - ei mingit raketiteadust :)

No comments: