Search This Blog

Sunday, January 26, 2014

Täidisega pirukad (gluteenivabad)

Eilne pirukaisu sai täna rahuldatud. Kuna Jõuluvana tõi mulle sellise toreda piruka-pressimise vormi, siis lõpuks sai seda testitud. Ja väga hästi töötab! Tupperware ruulib täiega!

Tainas jäi maitsev, veidi rabe ja kohati tahtis hammaste külge kinni jääda (võimalik, et oleks pidanud rohkem küpsetama). Eks tahab veel timmimist.

Pirukad, kus ei olnud muna sees...

Tainas: (10-12 pirukat)
•2dl piima
•4g kuivpärmi 
•100g võid
•2,5 dl riisijahu
•2,5 dl gluteenivaba kaerajahu
•1 tl mett
•soola

Toasoe piim kaussi, pärm sinna sisse. Veidi vispeldasin pärmi segamini ja lisasin ka mee ja või ja järkjärgult jahud. Kui vispliga enam ei saanud siis sõtkusin. Kuna võid on piisavalt, siis hakkab mingi hetk ilusti käte ja kausi küljest lahti tulema. Vooli sellest pall (võid voolida ka kuubiku või püramiidi või fallose, kui hing ihkab) ja jäta radika äärde kiiktooli kerkima (võib ka kusagil mujal kerkida). Las mõtleb oma elu üle järele u tunni. Siis võib juba pirukateoga pihta hakata.

Täidis:
Ma tegin õunatäidist (2 õuna+kaneel+1tl pruuni roosuhkurt), mille vahepeal olude sunnil veel peenemaks hakkisin. Tainas on piisavalt rabe, et suuremad tükid "rebivad" selle puruks. Võimalik, et rullisin taigna ka liiga õhukeseks. Mõned tegin ka veel õunaseguga, kuhu oli lisatud 1tl mustsõstramoosi.
Viimased 3 tegin peediplögaga, mis ühest üritusest järgi oli jäänud (need tegin paksema taignaga, pildil paremal ehk kõige ilusamad). Peediplöga sees oli siis keedupeet, seesamiseemned, parmesan, basiilik, sool, pipar, törts tabascot ja vist ka kreekapähkleid. Kuna see kõik oli täitsa peeneks hakitud, siis see istus piruka sees nagu valatult. Jube maitsev oli ka :)

Tainas lamedaks, täidis vahele, vorm krõmpsti kinni ja uuesti lahti. Munaseguga pealt üle pintseldada ja ahju. Umbes 220 kraadi ja 15 minutit. Ta-taaa!!

Igatahes… nüüd hakkab pirukaid tulema. Ja täidiseid ikka erinevaid ;)

No comments: