Search This Blog

Friday, September 20, 2013

Särtsakam tallemaksapasteet

Anne-Mai vihje tõttu veidi "värvikam" pasteet see nädal. Ja maitses väga hästi. Nii et tundub, et see versioon jääb "tootmisesse".
Silt. Seekord lambaga - et Ave ei arvaks, et ma
armsatest tuvidest pasteeti teen. 

•1,7 kg tallemaksa (3tk)
•200g peekonit
•7 suurt porgantit
•4 väikest sibulat
•2 küüslauguküünt (oleks pannud rohkem aga küüslauk oli saanud otsa)
•pool pisikest taldrikkõrvitsat
•6 päiksekuivatatud tomatit (mul siin osad olid oliiviõlis ja osad kuivad, nii et võta kinni kummad paremad olid)
•1 Anne-Mai poolt Mehhikost toodud pipar
•soola
•pipart
•kuivatatud tüümiani
•võiõli
•riivitud muskaatpähklit
•heldelt brändit
/sellest sai 9 purki pasteeti. vist on 200ml-sed)

Haki sibulad, küüslauk, kõrvits ja porgandid ja pista rohke võiõliga pannile, keskmisel kuumusel. Sekka ka siis päikesekuivatatud tomat ja magus pipar. Lisa neile ka sool, pipar ja kuivatatud tüümian. Teisele pannile tükelda maks ja peekon ja samuti võiõliga praadima. Sinna sekka riivisin ka u pool muskaatpähklit.
Porgandipanni panen mingi aja pärast veidike keedetud vett, et nood saaksid seal mõnusasti pehmeks haududa. Maksa-peekonit praen nii kaua kuni see on läbiküpsenud ja siis tsipa lasen veel pruuniks ka. Siis tuleb parem maitse.

Umbes pooleks tunniks panen maksa porganidiseguga veel hauduma. Valan juurde ka veidi vett, kui segu väga "kuival on".
Siis ronib sahtlihämarustest välja saumikser ja usinalt püreestab kogu segu. Kui segu on ühtlane, lisab brändi ja segan veelkord. Soojana ajan pasteedi purkidesse ja sildid peale. Voilá!

No comments: