Search This Blog

Friday, September 20, 2013

Avokaadokook

Tänane köögikatsetus algas sellest retseptist:
http://rawforbeauty.com/blog/avocado-vanilla-cheesecake.html

Tuli kange tahtmine seda mugandada ja natuke teistmoodi teha. Välja tuli selline koogi moodi. Ja maitses jube hästi :) Tegemine ka suht selline köki-möki.

Põhi:
•u 100g mandleid
•3spl kookosõli
•jahvatatud piparmündilehti

Vahevöö:
•mõned read tumedat shokolaadi
•törts vahukoort

Täidis:
•2 suurt ja küpset avokaadot
•400g toorjuustu (Farmi köögi toorjuust)
•2 pisikese laimi mahl
•1 pisikese sidruni mahl
•1spl mett
•jahvatatud piparmündilehti
•mingi väike kuid siiski teadmata kogus vett ja lõdva randmega sinna sisse puistatud zelatiinipulbrit

Koogivorm on mul lahtikäiv ja 18cm läbimõõtu. Selle peale siis need kogused arvestatud.
Igatahes, mandlid parmesaniriivi ja "jahuks". Jahvatatud mandlitele panin juurde kookosõli ja jahvatatud piparmündi. Ja supsti küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi.
Malmpotis sulatasin shokolaadi - eriti madalal kuumusel ja ettevaatlikult. Veevann on poosetajatele. Ma iga kord ei viitsi nii palju mässata ;). Sinna sekka siis sorts vahukoort ja segamini. Segu mökerdasin ühtlaselt põhjale.
Suuremasse kaussi koukisin lusikaga avokaadod ja toorjuustu, lusikaga mett sekka, laimimahl ja piparmünti. Shokolaadise malmpoti pesin puhtaks ja põhja sorts kuuma vett ja sidrunimahla, sekka zelatiini ja vispliga segasin kuni see kaunis tarretav loomne produkt sulas. Siinkohal tervitused Airile ;)
Zelatiinisegu ka avokaadodele sekka ja kõik saumiksriga segamini. Kui segu ühtlane, siis vala see põhjadele, silu pealt täpselt nii siledaks kui süda ihaldab ja külmkappi tarretuma.

Mina lõikasin sest esimese lõigu 4h peale tegemist. Võimalik, et selle teadmata zelatiinikoguse tõttu see tahkemaks ei lähegi. Aga õnneks maitse sellest ei kannata.
Minu "täiesti maltsastunud maitsemeelele" mekkis see väga hea. Võibolla et isegi liiga magus.

Njämm! Teinekordki. Võibolla siis panen rohkem münti ja vähem mett.

No comments: