Search This Blog

Thursday, September 12, 2013

Arooniamahlas hautatud veis

Oi oi mitu retsepti ootab ülespanemist. Veedan vist viimasel ajal köögis liiga palju aega...
Igatahes sai sedaviisi veiseliha tehtud nüüd juba teist korda ja väga hea oli. Esimene kord tegin värskes arooniamahlas. Nüüdne oli aga juba pudeldatud. Võimalik, et mingit maitsevahet see ei andnud:) Ära söödi see Toiduklubi ägedate tädide poolt pea sekunditega :D

Esimene kord oli selline "kompott":

•600g veise kaelatükk
•1 bataat
•1 peet
•2 sibulat
•soola
•pipart
•kuivatatud tüümiani
•võiõli
•arooniamahla (vast mingi 5-8 kulbitäit)
•tśilliõli (hästi natukene lisasin seda, et väga ei domineeriks)

Eile oli aga nii:
•1,2kg veise kaelatükk
•1 suur peet
•4 sibulat
•400ml arooniamahla
•võiõli
•soola
•musta pipart
•2 loorberilehte
•6 piparmündi lehte
•suur peotäis mandleid
•muskaatpähklit
•kaneelikoor

Ma valan mahla malmpotti, lisan sinna maitseained. Ja siis panen sinna keskele liha ja loksutan ja keetutan seda seal veidi. Ja siis servadesse panen viilutatud/tükeldatud juurikad. Kaas peale ja u 160kraadiga 5-6h ahju. Eelnevalt liha ei pruunista. Kuigi olen seda ka teinud. Võimalik, et miskid protsessid seal toimuvad. Järgmine kord pruunistan. Vaatan, mis saab :)

Esimene kord oli siis kõrval bataat. Eile oli lihtne ahjupeet kitsejuustuga. Peedi vastu ikka ei saa miski ;)

No comments: