Parim vaniljejäätisega |
Põhi:
•riisijahu
•kaerakliisid
•1 muna
•kookosõli
•võiõli
•kaneeli
•riivitud muskaatpähklit
Täidis:
•õunu
•kaneeli
•2 muna
•õunamoosi/püreed (u 100ml)
Eelsoojenda ahi 200kraadini.
Jahu ja kliid kaussi, muud koostisosad samuti. Näpi ühtlaseks. Vala segu vormi ja mätsi põhi ühtlaseks ja serva nii 2-3cm jagu. Võid panna põhja korraks ka ahju. Mul oli nii 5 minutit.
Haki õunad. Puista peale veidi kaneeli. Sega. Vala õunad põhjale.
Klopi kausis lahti 2 muna. Lisa sinna õunapüree ja sega ühtlaseks. Vala segu õuntele. Ma tõstin lusikaga, et saaks ühtlaselt. Seda segu iseenesest nii palju ei olnud, et oleks õunad ära katnud. Aga küpsedes jäi väga ok.
Küpseta 30 minutit 180-200 kraadi juures.
Kliid põhjas andsid väga hea tekstuuri. Põhi jäi mõnus mure. Tiia ja Lauri vist panid sinna moosi päris korralikult suhkrut ka. Õite magus jäi :)
No comments:
Post a Comment