Search This Blog

Monday, December 17, 2012

"Trühvlid"

Te olete kõik NII kannatlikult oodanud. Nunnu:)

Igatahes, igatahes - trummipõrin ja trühvlid!
•2spl võiõli
Ära söödi:)
•2spl kookosrasva
•100g tumedat shokolaadi
•päris korralik kogus kakaod (seda Meie Marki ikka, mitte mingit pruuni suhkrupuru)
•100g jahvatatud mandleid
•50g kookoshelbeid
•kaneeli
•muskaatpähklit

Sulata või, kookosrasv ja shokolaad vaiksel kuumusel. Riivi teise kaussi mandlid ja lisa kookoshelbed. Sõelu sinna ka kakao, lisa kaneel ja riivi muskaatpähkel. 
Kui võiõli, kookosrasv ja shokolaad sulanud vala mandlipuru ja kookoshelvestele hulka. Sega läbi. Kui segu on liiga vedel, siis lisa jahvatatud mandleid või kookoshelbeid. 
Mina lasin segul veidi seista ja siis panin lusikaga küpsetuspaberile selliseid latakaid. Lasin üle öö hanguda, puistasin peale kakaod, keerasin teise küpsetuspaberi peale teist pidi ja raputasin ka teise poole  kakaoga üle. Ladusin eraldi küpsetuspaberi vahele ja panin sügavkülma (niisama ülekti ei saa panna, kuna piisavalt pehmed, et vajuvad kokku).
Otse sügavkülmast serveerides on eriti mõnusad krõmpsud ja kookoshelbed ei jää hammaste külge kinni (niipalju kui toasoojana süües).
Üks võimalus on panna ka näiteks muffinipaberi põhja ja sügavkülma. (aga see tundub veidike nagu ressursi raiskamisena. samas on see nii rasvane, et see tuleb kenasti paberi küljest lahti, nii et saab samu muffinipabereid korduvalt kasutada trühveldamiseks).

No comments: