Search This Blog

Sunday, December 2, 2012

Sushiiiii

Tundub, et kui ikka süüa teha, siis tuleb ka sissekandeid:)
Lõunaks oli liiga palju nähtud erinevaid sushipilte, nii et õhtusöögi mõte ei lasknud end kaua mõelda. Vetika-maitsevõi segasin ka alles lõunal valmis, nii et see nüüd veidi laagerdub. Homme õhtul praen ses mingi kala ära. Teisipäev on niietnaa Keskturu päev ja siis tulen koju mingi lihakäntsakaga. Seal on mingi eriti äge turumutt, kes eelmine kord, nii kui uksest sisse sain, hõikas üle saali "Proua, kas tjeile tjäna veisekjontii?"
makimeri

Sushi:
•500g sushiriisi
•575ml vett
•sushi äädikat, suhkurt, soola
•kurki, paprikat, suitsulõhet

Sushiriisi keetmise panen kirja peast ja umbkaudu, sest ma tegin seda nagu klassikaline multitasker 100 tegevuse kõrvalt, nii et ajaline määratlemine on raskendatud.

Esiteks panin riisi potti, külm vesi peale ja siis loksutasin. Loputasin. Vesi peale, loksutasin ja loputasin ja nii ikka mingi 20 korda vist. Kes seda enam mäletab. Mingi hetk tundus vesi jäävat piisavalt läbipaistvaks, et otsustasin et aitab. Viimane vesi ära. Ja valasin 575ml vett riisile peale.
Kuigi pärast prügikastist ülesotsitud pakendil oli käsk riis keevasse vette panna. Aga sest vast polnud hullu, sest riis tuli õige ka niipidi tehes.
Tuli potile alla ja kui keema hakkas siis lasin mingi 3-5 minutit täiega keeda. Siis keerasin tule maha suht miinimumi peale ja siis podises veel edasi. Oleks pidanud podisema 15minutit (nagu pakendil kirjas) aga mulle tundub, et mul podises see oma pool tunnikest, sest ma unustasin selle lihtsalt ära.
Siis segasin äädikasse (pakendil kirjas 500g riisi kohta 76ml äädikat. Mul kogus teadmata e suvalt valasin) u teelusikatäie suhkurt ja sama palju soola. Võtsin poti tulelt ja puidust labidaga segasin ja siristasin äädika-soola-suhkru segu riisi. Tõstsin potist kaussi jahtuma. (see kõik siis oli mingi kella 5 paiku).
Kella 7 paiku tulin koju ja hakkasime Liis-Elleniga rullima nagu vanad sushimeistrid. Panime vahele kurki ja paprikat ja suitulõhet. Õde ka tuli appi sööma. Umbes pool riisikogust on veel alles. Nii et homne lõuna on mureta.

No comments: