Search This Blog

Saturday, December 15, 2012

Täidetud paprikad

See retsept vajab veel minu silmis täiustamist, aga hetkel on see selline pudisev hea toit. Oleks vaja teha see koospüsivamaks. (Äkki munaga?!?!? Varsti katsetan).

Täidetud paprikad:
(Kogused siis arvutage sööjate peale ümber)
•16 paprikat
•2kg lamba/veisehakkliha (mul siis 2/3 lammast, 1/3veist)
•tomatit (kuna mul olid pasteeditomatite "otsad" ja sisu, siis kogust ei oska täpselt öelda - vast mingi 15kirsstomati jagu)
•1/3 lillkapsast
•6 sibulat
•pipart
•soola
•võiõli
•tüümiani:)
•tsillipipar
Paneks kindlasti ka küüslauku (mis sai mul otsa), võibolla riiviks sisse ka veidi ingverit, miks mitte ka porgandit. Vürtsilembestele veel nt cayenne pipart vms. Maitse asi.

Sibul ja küüslauk võiõliga pannile, ja mõnusalt kuldpruuniks. Lisa hakkliha. Pruunista. Seejärel tomat, lillkapsas, maitseained ja muud. Prae kõik läbi.
Lõika paprikatelt "kupp" maha, siis jääb selline mõnus kauss ja rasvad ei põgene ära.
Täida paprikad seguga.
Ahi 200kraadi. Ja küpseta u 30 minutit.

No comments: