Search This Blog

Sunday, December 2, 2012

Riisileib piparmündi ja lillkapsaga

Oli kavas lõpuks teha leib/sai, mis ei pudise. Need tatra omad on tulnud kõik sellised suht pudid, nii et kui ma maksapasteeti sinna peale üritan määrida, siis lähevad pooleks.

Kindlasti tahtsin teha riisist. Peeti oli ka, aga mõte roosast leivast ei tundunud väga ahvatlev, nii et tahtsin säilitada selle heledat värvust. Seepärast ka lillkapsas sinna siss läks. Mingist LCHF toitumise lehelt lugesin, et riisi saab asendada ka riivitud ja kergelt aurutatud lillkapsaga. (see siis sellisest toitumise faasist, kus süsivesikuid ei tarbita).
Kust see piparmünt mängu tuli - ei teagi. Lihtsalt otsustasin, et jube äge oleks piparmündi lehti leiva sisse jahvatada. Need muidugi andsid taignale "ägeda" roheka värvuse. Õnneks ahjust tulnud produkt roheline ei ole:)
Mu esimene riisileib/sai

Riisileib:
•4 muna
•200g riisijahu
•100g lillkapsast
•1,5tl küpsetuspulbrit
•näpuotsaga soola
•10 piparmündilehte
•2sl võiõli + vormi määrimiseks

Munad kaussi ja miksriga segamini. Sõelu sinna juurde jahu, küpsetuspulber ja sool. Sega. Riivi juutde lillkapsas ja jahvata kuivatatud piparmünt (kohviveskis või siis pudista peeneks sõrmede vahel). Võimalik, et ka värske mündiga oleks hea.

Vooderda leivavorm võiõliga. Vala tainas vormi.
Küpseta 200kraadi juures 30 minutit. Kui valmis, siis las jahtub veidi enne kui vormist välja koputad.

Järgmine kord vist proovin ilma lillkapsata. Sel päris intensiivne lõhn. Kuigi maitse on täitsa hea.
Aga piparmündi maitset peab "otsima" sealt lillkapsa vahelt.

No comments: