Search This Blog

Sunday, July 7, 2013

Veisemaksapasteet

Tegin üle pika-pika aja pasteeti. Kuna lambad hetkel väga maksasid ära ei anna, siis tegin veisemaksast. Valisin oma lemmikturumuti käest ühe kena tüki ja läks meisterdamiseks.

Veisemaksapasteet
•noorveise maks (vast mingi 600-800ne tükk)
•2 sibulat
•3 suurt porgandit
•150g peekonit
•võiõli
•soola
•pipart
•kuivatatud tüümiani
•brändit

Ohtralt võiõli pannile ja sinna sisse hakitud sibul ja porgand. Maitsesta soola, pipra ja tüümianiga. Lase praadida ja olla, aegajalt sega. Mingi aja pärast vala peale veidi vett ja lase kaane all haududa vaiksel tulel.
Teise panni peale jälel võiõli ja kuubikuteks lõigatud maks. Ja ribades lõigatud peekoniviilud. Prae ja keeruta ja sega. Ma alati lasen hästi natuke pruuniks ka. Minumeelest tuleb siis parem maitse.
Kui maks on pruunistatud, siis vala maksa-peekoni segu porgandi-sibula segu sekka, seda ja lase veidi aega veel üheskoos podiseda.

Mina teen pasteeti alati saumiksriga, una hakklihamasinat mul ei ole. Sealsamas pannil, mille tulelt maha olen tõstnud, püreerin siis saukaga kogu kompoti ühtlaseks. Lõpuks valan juurde sortsukese (sellise korraliku) brändit. Ja kogu kemüüse purkidesse.
Kogu tegemine võtab vast 2h. Või veidi peale.

Ära peaks selle sööma u nädala jooksul. Sibul hakkab jama korraldama. Aga siiani pole veel selle "säilimisega" probleeme tekkinud. Kahtlustan, et ühe purgi kugistan veel endale täna õhtul sisse :)

No comments: