Search This Blog

Saturday, July 6, 2013

Maasika-kookospiimakook

Tänane kunstiteos!
Maasikakook, kookospiima tarretise ja pisikese shokolaadiga.
•riisijahu
•3 spl kookosrasva
•kaneel
•1 muna
•100g tumedat shokolaadi
•paar spl võiõli
•400ml kookospiima
•2 lehte zelatiini
•maasikad

Kookospiimasegust siis mingi osa läks tarretiste peale, nii et kõik koogile ei kulunud. Aga siiski, zelatiinilehed külma vette likku, kookospiim väikse tulega soojenema ja mingi aja pärast zelatiinilehed sinna sulama.
Põhja tegin nii, et riisijahu, kookosrasv, muna ja kaneel kaussi ja sega ühtlaseks massiks. Minul oli suhteliselt pisike vorm - vast 18cm läbimõõdu. Kui segu valmis siis vooderda vormi põhi ja seinad taignaga. Põhi käis u 10 minutiks ahjus 200kraadi juures. Mõistlik oleks põhi kahvliga natukene auguliseks torkida, siis ei hakka "kummutama".
Sulatasin 100g shokolaadi malmpotis ja lisasin paar spl võiõli. Jäi kahtlus, et kook on suhteliselt raskesti lõigatav, kui puhta shokolaadi kihi põhja peale tekitan.
Kui põhi ahjust väljas mätsisin shokolaadi/või plögaga selle seestpoolt kokku. Lasin jahtuda.

Siis ladusin põhja peale maasikad, kõik kenasti tippudega taeva poole ja valasin kookospiima-zelatiinisegu sinna peale. Peale seda siis mõneks-neljaks-kuueks tunniks külmkappi.

Kook nägi tõeliselt hea välja. Järgmine kord värvin põhja chlorella pulbruga roheliseks, siis peaks saama eriti "jõululiku" puna-rohe-valge kombinatsiooni. Väike hakitud piparmündi mõte on ka.

Tänud Mariale, Ivarile ja Samuelile hea isu eest. Ja Raelile ka!

Järgmine kord teen suurema koogi ;)
Sama kook läheb kindlasti katsetamisele erinevate hooaja marjadega. Nii et hoidke kõhud tühjad!

No comments: