Search This Blog

Sunday, July 7, 2013

Avokaado-kohupiimajäätis

Solarisest sai täna ideaalseid "jäätiseavokaadosid" - mõnusalt pehmed aga mitte koledaks läinud. Ja kuna mul oli ka mingil seletamatul põhjusel külmikus üks kohupiim, siis läks seegi jäätisesse.

Avokaadojäätis
•3 küpset avokaadot
•pakk kohupiima, mida rasvasem seda parem
•200ml 35% vahukoort

Lõika avokaado pooleks, võta lusikaga sisu välja ja pane potti/kaussi, mis lõpuks külmikusse läheb koos jäätisemassiga. Saumikserda avokaadod püreeks. Lisa juurde kohupiim ja saumikserda mass ühtlaseks. Siis aja kogu plöga lusikaga ühele kausi poolele kokku ja vala teisele poole vahukoor. Võta mikser ja mikserda vahukoor poolpehmeks ja siis mikserda kogu mass ühtlaseks.

Ja siis kauss supsti sügavkülma. Ja siis käi ja vaata seda u 20 minuti tagant. Võta välja ja mikserda. Ja tagasi külma. Nii siis mõne tunni jooksul :)

Samal õhtul võiks siis ära süüa selle. Kui üle öö külmikus on siis läheb kivikõvaks. Eks annab seda ka üles sulatada ja uuesti mikserdada. Aga see pole enam SEE.

Need "kakukesed" seal jäätise kõrval on kookosrasva, kakao, chia seemnete ja kookoshelveste kommid. Lihtsalt mökerdad hea konsistentsiga massi eelpool nimetatud komponentidest ja siis voolid lusika abil pallikesed ja sügavkülma.

Head isu!

No comments: