Search This Blog

Sunday, July 21, 2013

Peet + siga + salat

Lihtsate toitude võlu
Mõnikord tundub, et mingid jube lihtsad asjad ei ole teiste jaoks tegelikult nii lihtsad ühti.
Igatahes siit mõte panna üles oma tänane eriti lihtne õhtusöök. Jube hea oli. Ausalt.

Ahjupeet:
Koori peet, viiluta seibideks. Pista potti, peale soola, purustatud musta pipart ja majoraani (tavaliselt teen tüümianiga aga see sai eile suure pasteeditegemise peale otsa). Vala üle sortsu oliiviõliga ja sega peedid maitseainete ja õliga kokku. Viska pott ahju u 180 kraadi juures umbes 25minutiks. Hiljem läheb peetide peale ka kitsejuustuseib mõneks minutiks kõrgema kuumusega, siis grillib mõnusalt servad ära.

Liha:
Täielik emotsiooniost, sea sisefileetükk: polnud mingit mõtet, mis sest saab - nii läks see igavateks väiksesteks tükkideks ning soola ja sidrunipipraga pannile. Võiõlis praadisin pruuniks ja isegi laps sõi kõik ära (muidugi ähvarduse peale, et ta pärast muidu jäätist ei saa).
Järgmine kord katsun mingi rulli vormida sellest :) Et oleks ka äge või nii.

Salat:
Jääsalat rebi tükkideks, tomatid pooleks, avokaado tükkideks (Tänane avokaadoost oli täielik feil. See isend, mis salatisse läks oli ühest otsast ikka suht pehme ja plekiline. Teine ots oli kivikõva. Ülejäänud ostetud avokaadod panen banaaniga järelküpsema. Neid ei kannata mitte veel süüa). Salatisse läks ka üks väike kurk. Sekka röstisin ka peoga mandleid. Maitseks oliiviõli + balsamico + sidrunipipar.

Vot, nii need lihtsad asjad käivad :)

No comments: