Search This Blog

Friday, February 7, 2014

"Shokolaad" e kakaotahkvel pähklitega

Kui isutab aga tahad suuremast hulgast süsikatest hoiduda ehk veresuhkrut kõigutamast siis tekib mõte teha ise shokolaadi. Mis ma ise olen tähele pannud ongi see, et mida heledam shoks, seda kärmemalt otsa saab. Korralik tume shoks peletab tekkinud isu kärmemalt ja puuduv suhkur ei tõmba kohe "konksu otsa".
Mõrushokolaad  
Biomarketist tõin omale paki head kakaopulbrit. Peruust ja puha :) Samast võtsin ka ühe korraliku purgi kookosrasva. Eelnevalt oli muretsetud mandleid, kreekapähkleid, päevalille-, seesami- ja kõrvitsaseemneid.
Et ikka laktoos oleks sees (puhas tähelepanematus muidugi) viskasin või pannile, et pähklid ja seemned ses kergelt ära röstida. Oleks võinud juu kohe kookosrasva panna aga kuidagi ei tulnud selle peale.
Lasin siis pannitäie kuumaga üle ja tõstsin jahtuma. Panin sinna sekka u 3spl kookosrasva ja siis 7-8tl eriti suure kuhjaga kakaopulbrit. Segasin kõik kenasti läbi. Tahtsin ka panna natuke mett aga meepurk oli täitsa tilgatumaks limpsitud. 
Võtsin oma silikoonist leivavormid ja valasin sinna põhja segu. Natuke lasin väljas jahtuda ja siis panin külmikusse.

Eks pähklid/seemned tõmbavad maitset mahedamaks aga tegemist siiski korraliku kakaosisaldusega produktiga. Piimashokolaadifännidel ei soovitaks isegi maitsta :D Aga mu nüristunud maitsemeelele sobib hästi.
Eks magusamasõbrad võivad mee olemasolul seda sinna lisada. Mõte ka, et kui tśillit hakkida ja koos pähklitega "röstida", või siis nt apelsini koori sisse riivida. Tsipa ka kaneeli äkki või muskaatpähklit. 

Tarbida muidugi külmkapikülmalt. Jaheda ilmaga võib vast väljas ka seista aga tuletan meelde, et kookosrasv muutub vedelaks u 24kraadi juures. Nii et sõrmi saab korralikult lipsida :D

1 comment:

laurastrandberg said...

Mämm-mämm, nii hea paistab! (: