Search This Blog

Monday, December 9, 2013

Müsli

See on see toit, mida väga tihti teha ei tohi, sest muidu ma söön seda ka väga tihti. Aga Liis-Elleni tungival soovil olen seda nüüd viimase nädala jooksul juba 2 plaaditäit röstinud. Tegemine käib kiirelt, söömine samuti :)

Hullult hea kodune müsli:
•kaerahelbeid
•kaerakliisid
•mandleid
•india pähkleid
•päevalilleseemneid
•banaanilaaste
•chia seemneid
•kuivatatud jõhvikaid
•mida hing ihkab (kuivatatud puuvilju, erinevaid pähkleid)
•1-2 spl mett
•100g vett

Kõik kuivained kaussi. Sega läbi. Mesi kruusi ja soe vesi peale. Ootad, kuni mesi vees ära lahustub. Siis vala vadelik kaerahelbesegule. Sega. Kõik peaks niimoodi kenasti "mätsima" ehk mitte väga kuivaks jääma.
Kui tahad müslile lisada shokolaaditükke, siis tee seda peale röstimist. Samuti võib kuivatatud puuviljad lisada pärast. Need röstimist väga ei vaja. Pähklitele on see aga eriti hea. 
Segu küpsetuspaberil ahjuplaadile ja 180 kraadiga 10-15 minutiks ahju. Või oleneb kui ära röstitud müsli soovid. Vahepeal peaks siis seda ka veidi keerama. Pärast jahuta ja pista purki. Või söö kohe ära:)

No comments: