Search This Blog

Thursday, August 30, 2012

Korilus on IN! Ahjupeet kitsejuustuga



29. augustil oli mul kodus sellise nimetusega õhtusöögike.

Laud oli õdede-korilaste katta. Ma tegin peedirisottot ja ahjupeeti kitsejuustuga. Toormaterjali korjasin Leedu põldudelt Rimi abiga.
Anne-Mai oli veidi usinam ja käis seenel ja mustikal. Seenepirukas olevat olnud väga maitsev. Ma maitsesin taignaserva ja see oli ka kõik:) Aga see oli hea. Ja siis oli veel mustika-toorjuustu-kondentspiima kook ja mustikajäätis. Jäätis oli muidugi selline, et võiks tootmisesse lasta rõõmsalt:)


Ahjupeet kitsejuustuga

Säti ahi 220kraadi peale.
Koori toores peet, lõika seibideks. Lao seibid ühtlaselt ahjuplaadile (soovitavalt küpsetuspaberile). Vala üle oliiviõliga, raputa peale pipart ja kuivatatud tüümiani. Pista ahju, lase seal olla u 30 min (oleneb kui paksu seibi lõikasid. Peaasi, et kärssama ei lase:).
Võta ahjust, lõika peale seib kitsepiima valgehallitusjuustu ja ole valmis gastronoomiliseks orgasmiks!





No comments: