Search This Blog

Monday, June 11, 2012

Rabarberivaht kaerakliidega + muud jutud

Rabarberiürituse magustoit jäi siia kirja panemata.
Igatahes leiab selle siit:

Muudatus, mis Mark tegi oli see, et kaunistamiseks ei kasutanud mitte rabarberit vaid maasikaid. Nii oli igatahes VÄGA hea!

Teistest retseptidest niipalju, et laupäeval sai küpsetatud üks kook, mis sai jube palju kiidusõnu. Tegin Mannale ja Madisele sünnipäevaks rabarberi-sidruni-laimi-beseekoogi. Igatahes oli see hapum kui lihtsalt sidruni-besee kook, nii et magusa-hapu kontrast veel suurem. 
Muretaignapõhja tegin mitmeviljajahust ja lisasin veel kaerakliisid. Jäi väga mõnus. Rabarberi-sirduni-laimikreemi tegin sama põhimõttega kui tehakse sidrunikreemi (lemon curd) - paksendasin munaga. Rabarberit läks sisse u 1 vars. See vars oli muidugi mingi 1m pikk:)
Besee oli ka täiesti ideaalne ehk siis pealt kõva ja seest pehme.
Kui kunagi peaks see meistriteos kordamisele tulema, siis võibolla tuleb isegi meelde pilti teha ja teaseriks üles riputada.

Kodurestorani ürituse mõtted mõlguvad. Üritan loogilisse järjestusse saada seda, mis asjad u 3 nädala pärast peenardel valmima hakkavad või turulette hõivavad. Aga see loogika, et on kaks baasainet, jätkub.  Mingi mõte oli porgand&koriander või metsmaasikas&münt...kui kellelgi on mõni hea ideekene, siis võtan need hea meelega vastu. 

No comments: