Search This Blog

Friday, June 8, 2012

Rabarber ja kuusevõrsed

Üle pika aja oli Süda tänava kodurestoranis meeldiv kogunemine. Kogunemise peategelaseks "Rabarber ja kuusevõrsed". Peategelaste iseloomustuseks niipalju, et rabarber on teadatundud südametemurdja ja kõigi suur armastus. Kuusevõrsed leidsid aga kindlasti tee nii mõnegi sööja südamesse läbi Tommu suurepärase kuusevõrsepesto.

Kuusevõrsepesto retsepti leiab siit: http://www.foodily.com/r/NsZLdnpx9-spruce-cured-gravlox-with-spruce-pesto-crostini

Kuusevõrseid saab loodetavasti veel metsast, kuuse otsast. Otsida tuleb vist mingeid hiliseid-ärkajaid-kuuski, kes pole veel omi võrseid väga pikaks venitanud. Soovitan soojalt varuda nt sügavkülma mini-gripide sisse neid suurepäraseid neoonrohelisi tupsukesi!

Tõeliseks hitiks osutus ka Rabarberi Bellini

Selleks vajad:
300g rabarberit, kooritud ja peenelt tükeldatud
75g suhkrut
pudel vahuveini, näiteks Proseccot või śampanjat 

Tee nii: Võta väike pott ja pane sinna rabarber, suhkur ja paar supilusikatäit vett. Tõsta kaas peale, aja keema ja hauta paar minutit. Tõsta kaas ära ja hauta veel paar minutit aegajalt segades, kuni saad tiheda konsistentsiga kompoti. Püreeri kas kannmikseris või köögikombainis. Jahuta veidi, sega uuesti läbi ning jaga püree klaasidesse. Kalla peale vahuvein, sega ettevaatlikult lusika või noa või kahvli või söögipulgaga.
Mekib väga hea!
Retsepti leidsin Jamie Oliveri raamatust "Jamie kodus".

Samast raamatust pärines ka pearoa retsept, mida oma äranägemise järgi mugandasin. Tuleb vast tunnistada, et mugandasin veidi liiga palju. Asi läks lõpuks "huvitavaks maitsekompotiks". "Minu lemmik krõbe sealiha tulihapu rabarberikastme ja nuudlitega" mugandus huvitavaks väheküpsenud veiselihaks (tuli)hapu rabarberikastme ja nuudlitega kuusevõrse-oliiviõliga maitsetatud salatipadjal. Kuusevõrse-oliiviõli muidugi ei märganud selle juures mitte keegi:)
Originaalretsepti leiab siit: http://www.jamieoliver.com/recipes/pork-recipes/my-favourite-hot-sour-rhubarb-cr

Marki valmistatud magustoit oli ka täiesti suurepärane! Retsept tuleb ka siia kindlasti!

Peale seda mõnusat õhtut on mul meeldiv kohustus koduresto elus hoida. Et lisada asjale vürtsi on kuri plaan üritus panna ringlema erinevate köökide vahel. Tommu ja Anni olid lahkelt nõus olema järgmised võõrustajad. Eks ma hoian kätt pulsil.

Nagu ka varasemate ürituste puhul on mulle alati meeldinud hommikune köök peale tõsist pidu. On kohe näha, et siin ELATAKSE:)

Tänud Tommu, Anni, Mark, Agnes, Anne-Mai, Erik, Miia Liisa, Saale, Liis-Ellen, Maria. Erilised tänud Flippale ja Apollole meelelahutusliku võistlusmängulise-tantsukava eest!

Näeme, siis sööme!

No comments: