Search This Blog

Monday, November 11, 2013

Pitsa (gluteenivaba)

Kuidas teha pitsat gluteenivabalt ja jahuvabalt?
2 juustu pitsa maapähklipõhjal

Üks on kindel, jauhudega ma küll enam pitsat tehes mässama ei hakka. Muud viisi on lihtsam ja maitsvam! Ja tervislikum!

Pitsa tuli kodus olevatest materjalidest.


Põhi:

•2 peotäit maapähkleid
•1 muna
•1spl võid

Kate:

•sinihallitusjuustu
•kitsepiima valgehallitusjuustu
•tomatit
•veiseliha
•oliive
•tomatipüreed
•tabascot

Klopi kaussi üks muna. Järjekordselt aitab hädast välja parmesaniriiv. Sellega saab pähkleid jahvatada eriti lihtsalt ja vajaliku koguse. Pähklid jahvata munale sekka, pane sinna ka spl võid. Pähkleid siis jahvata niipalju, et "tainas" jääks rullitav.

Mina rullin seda pitsataigent kahe küpsetuspaberi vahel. Taignarulli külge tahab see natuke ikka kinni jääda. Küpsetuspaberi küljest saab selle aga või rasvasuse tõttu ilusasti kätte. Rullin ma selle alati mõnusalt õhukeseks.
Tainas rullitud, siis peale kõik katte komponendid. Ja 200 kraadi juures ahju. Vast 10-15 minutiks. Nii et juust on mõnusalt sulanud ja põhi küpse.
Teise pitsa poole tegin teise kattega. Sinna läks ka tavaline atleet ja pärast peale ka hunnik rukkolat.
Maitse asi, mida pitsa peale panna :)

Põhjas on aga selle pitsa võlu. Põhi jääb piisavalt kõva, et käest süüa. Mõnus õhuke ja maisev. Varem olen teinud ka jahvatatud mandlitega. See oli isegi mõnusam. Maapähklitel on mingi spets mekk juures.


Head pitsategemist! ;)


No comments: