Search This Blog

Friday, August 9, 2013

Täidetud baklaźaan

Baklaźaan kuulub minu meelest samasse kategooriasse koos suvikõrvitsaga - mitte väga söödav juurvili. Midagi seal on, mis mulle ei maitse. Eile toitupoes aga sai otsustatud, et kuna mulle baklaźaani värv HULLULT meeldib, siis on aeg teha sinasõprust selle taimega.
Sai kaks munataime koju toodud ja täna tuli otsus need ära täita. Mingi viilutamine ja ahjus küpsetamine ei tundunud piisavalt isuäratav.

Ja millega sa ikka päästad asju, mis esmapilgul ahvatlevad ei näi - toiduainetega, mis on su lemmikud :) Täidetud baklaźaanid:
•2 baklaźaani
•200g peekonit
•6 keskmist tomatit (nii 5-6cm läbimõõtu)
•2 küüslauguküünt
•peaotäis mandleid
•1 tsillikaun
•türgi ube
•mungoa idusid
•peotäis mandleid
•veidi oliiviõli
•tabasccot
•mingit suvalist tomatikastet (kujutan ette, et kui on piisavalt tomateid siis on ka väga ok. Aga mul oli mingi a la sweet&sour kaste, seda siis paar lusikatäit)
•korraliult parmesani
•veidi võid

Lõikasin baklaźaanid pooleks, õõnestasin veidi, määrisin oliiviõliga kokku ja pistsin ahju 200kraadiga u 15 minutiks. Samal ajal küüslauk peeneks, peekon viiludeks, võiga pannile (olgem ausad, või ikka päästab kõik road ;).
Lõikusin lisaks ka mandid, tśilli, tomatid, oad, idud ja kõik pannile. Kui need olid seal ka veidi mõnulenud siis kastmed peale. Ja siis täidis baklaźaanipoolikutele ja veel 10 minutiks ahju.
Lõpuks lisasin riivitud juustu ja lasin sel sulada. Kõrvale väike kurgi ja kurgi ja idusalat :)

Teinekord lõikan ka munataime sisu täidise sekka. Seekord see veel veidi hirmutas mind :) Ja mandleid panen teinekord rohkem, nende krõmps oli väga mõnus.

Igatahes sai sest pilliroo järgi lõhnavast taimest väga maitsev toit.

No comments: