Search This Blog

Wednesday, April 24, 2013

Avokaado-sidruni jäätis

Mõni päev lihtsalt on sihuke tunne, et tuleb teha jäätist.

Ja kuna koduses majapidamises olid mõned LÕPUKS küpseks seisnud avokaadod siis nii ta läks.

•3 avokaadot (püreeri saumiksriga)
•200ml vahukoort
•kondentspiima suhkruga. Kogust ei oska öelda. Suht vähe vast, kuna mu purgiavaja on mingi vanakooli idioot ja ei tee "kaant" lahti vaid suure vägistamise peale sain mõned augud ainult servadesse ja siis sealt niristasin. Joonistasin mõned südamed ja kirjutasin ühe nime kondentspiimaga avokaadopüree peale ja unelesin paar sekundit. Tegelt väga magus ei saanud :) Võimalik et max supilusikatäis tuli seda sinna, väikse kuhjaga. Väike süda ja lühike nimi.
•1 sidruni mahl
ma lisasin ka 2 spl chia seemneid. Et krõbiseks hamba all:)

Kõigepealt võta üks metallkauss või malmpott. Siis avokaadod pooleks, koogi lusikaga seest tühjaks. Sisu kaussi, saumiksriga kõik ühtlaseks.
Lisa vahukoor, joonista kondentspiimaga südameid ja tähekesi ja lisa sidrunimahl. (Laimi mahl oleks vist parem, aga neid mul köögis ei vedele hetkel).
Ja siis mikserda mõned minutid. Ma olen pannud kausi alla ka kohe need külmapatoonid või mida iganes nende nimed on. Kui maasikajäätist tegin, siis panin malmpoti enne sügavasse natukeseks ajaks.

Ja siis käibki nii, et iga 20-30 minutit tagant võtad välja ja mikserdad uuesti, kuni on paraja paksusega.
Iga mikserdamis järel tuleb muidugi ka maitsta, kas ikka on ok. Ja siis miksri hoovad puhtaks lipmsida ja siis veel mingi lusikaga seal solberdada ja see puhtaks lipsida. Nii et reaalselt saab valmis jäätist vähem kui alguses loodetud :)

No comments: