Search This Blog

Thursday, January 3, 2013

Mustika-shokolaadi jäätis

Eriti hea jäätis
Jäätis tuli paras "klots" aga maitse on suurepärane.

Mu jäätisesse läks:
•200g külmutatud mustikaid
•400ml vahukoort 35%
•100ml kondentspiima
•150g toorjuustu
•150g tumedat shokolaadi (70% purustatud pähklitega)
•3spl piima
•1/2 sidruni mahl

Mustikad panin sidrunimahlaga madala tulega pliidile. Et need sulaks.
Suurde kaussi panin vahukoore ja ajasin selle korralikult vahtu. Siis niristasin sekka kondentspiima samal ajal koguaeg vahustades. Noppisin vahukooresegu sisse väikese lusikaga toorjuustu ja mikserdasin ühtlaseks.
Shokolaadi hakkisin noaga peeneks ja panin kooresegusse. Kui musitkad olid sulanud, siis tegin neid ka lusikaga veidi puruks ja valasin lõpuks kooresegusse. Lõpuks kõik ühte kaanega kaussi ja sügavkülma.

Ma hoidsin üle öö ja läks ikka täitsa klotsiks. Võibolla, kui näiteks päeval teha ja siis iga natukese aja tagant segada, siis on õhtusöögi kõrvale väga mõnus võtta. Või võimalik, et piisab ka paarist tunnist. Sest ausalt - see oli ka enne külmikusse panemist ERITI hea!

No comments: