Rabarberi-avokaado jäätis
•5 suurt rabarberi vart
•4 avokaadot
•300ml vahukoort 35%
•2 spl kondentspiima suhkruga
Rabarberid madalal kuumusel keema hästi väikse veega. Mida vähem vett seda parem! Kui rabarberid on pehmeks keenud (ja vesi maksimaalselt minema) siis saumiksriga rabarber püreeks ja jahtuma.
Kui rabarberipüree jahtunud siis avokaadod sinna hulka, saumiksriga püreeks.
Mina teen jäätist malmpotis, siis hoiab ilusti külma ka.
Kogu kompott malmpotti ja juurde vahukoor ja kondentspiim. Ja miksiga vahtu (no nii vahtu kui see üldse läheb). Kui segu ühtlane, siis supsti sügavasse. 20 minuti pärast uuesti välja ja miksriga segamini. Uuesti kappi ja veidikese aja pärast jälle välja ja mikserdada. Nii oma 4-5-6 korda. Eks kõik oleneb sellest, kui jahe ja paks segu on. Mida paksem, seda kärmemalt läheb "jäässe".
Jäätis läheb testimisele paraja hulga "suhkrusööjate" peal. Nii et eks pärast saab tagasisidet. Ma igatahes hullult pidin end tagasi hoidma, et seda tegemise käigus mitte ära süüa :)
Juurde ka väike peedikook. Ja prosecco ;)
Suvi!
No comments:
Post a Comment