Esimene mitte-juurviljane risotto :) |
Risotto (4le)
•250g risottoriis
•200ml valget proseccot
•korralik sorts oliiviõli
•1l puljongit
•2 väikset sibulat
•150g võid
•parmesani (u 2/3 sektorist)
•100g suitsulõhet
Õli pannile, hakitud sibul sinna sekka. Samuti ka riis. Segada ja liigutada seda, kuni riisiterad muutuvad klaasjaks. Siis sortsti vein. Lase vein riisi imbuda. Kui vein on "haihtunud" siis lisa kulbitäis puljongit. Segada. Lased imbuda. Jälle kulbitäis ja segada ja imbuda. Suurepärane võimalus seista ülisooja ilmaga ülisooja pliidi ääres ja mängida leemekulbi liigutajat ;)
Igatahes, kui puljongirituaaliga on asjad ühelpool, siis lisa maagiline või (ausalt, prantslased ei valeta. Või päästab kõik toidud). Ja siis peeneks riivitud parmesan. Poole segamise pealt lisad veel peeneks lõigatud suitsulõhe tükid. Ja kui kõik ühtlane, siis serveeri kohe. Risotto on selline roog, mis ei vaja mingit "tõmbamist" või ootamist.
Selle hea toidu juurde käis nagu rusikas silmaauku rabarberi bellini. Retseptis, mis mul siin blogis varasemast, on suhkur ka sees. Aga kuna minust on siiski saanud suhkrupõlgur, siis läks lihtsalt rabarber potti. Hakkisin väikesteks tükkideks. Panin natukene vett ja keetsin tasasel tulel pehmeks. Kui pehme, siis lasin saumiksriga püreeks ja jahutasin ära.
Ideaalse rabarberi bellini jaoks on vaja võtta puhvetikapist vanaema Linda retrod veiniklaasid. Panna klaasi põhja 2-4tl rabarberipüreed ja siis valada peale head külma proseccot.
Vot sulle suve ;)
No comments:
Post a Comment