Search This Blog

Thursday, March 24, 2016

Porgandi-juustu-kana burger

Mõnikord ikka juhtub laiskusest mingeid geniaalseid asju köögis. See söök oli ühe sellise laiskus-vegeteerimise lõpptulemus.
Sai külmiku sisule pilk peale heidetud ja kuna peas vasardas juba terve päeva mõte rämpstoidust, siis tuli lihtsalt mingi burger kokku keerata.
Lillkapsast burgerisaiade tegemises olen ma arvatavasti kroonimata eesti meister aga lillkapsa puudumisel ei saanud sissekäidud rada astuda. Potensiaalsetest riivitavatest burgerisaiamaterjalidest oli majapidamises porgand, peet ja tavaline peakapsas. Valisin maitse maheduse tõttu porgandi. Peet oleks vast liiga magus jäänud ja no tavaline kapsas oleks olnud vist veidi veider (kuigi võiks iseenesest proovida ükspäev).


"Sai":

2 keskmist porgandit
u 200g juustu
1 munakollane
soola
pipart

Sisu:

1 kanafilee
viil juustu
sool/pipar
tomatit
päiksekuivatatud tomatit
paprikat
mee ja sinepikastet
rukola


Igatahes käis asjade käik nii - Võtsin puhta kausi :D Riivisin porgandid peene riiviga ära, juustu kõige suurema riiviga sinna otsa, lisasin näpuotsaga soola ja mehiselt pipart, ja kartuses, et liiga vedel tuleb, siis lisasin ainult munakollase. Sellest ka täitsa piisas.

Ahi oli mul u 210kraadi juures. Võtsin ühe sirge põhjaga väiksema kausi ja selle abil tekitasin küpsetuspaberdatud ahjuplaadile 4 "saia". Kuigi samas saab ka ilma kausita. Väga käsitsi vormida neid "saiu" sellest tagnast ei anna aga kui lusikaga plaadile tõsta, siis saab need parajaks "latakaks vajutada ja servad ringiks ajada.
Lisasin ka sisse kuivatatud basiilikut, mis mul potis keeldus kasvamast ja ära kuivas :D Kogu kausi sisu siis segasin ühtlaseks.

Kanafilee fileerisin õhukesteks viiludeks. Maitsestasin soola ja pipraga ning viskasin võiõlisele pannile. Kui filee oli enamvähem küps siis lisasin teelusikatäie mee-ja sinepikastet. Sinep andis hea meki ja mesi aitas kana karemelliseerimise mõnusalt kaasa. Kui kanafileed olid mõlemalt poolt kergelt kuldsed siis tõstsin nad pannilt ja lisasin koos viilu juustuga ahju (siis kui "saiad" hakkasid juba valmis saama). Samal sinepi ja meesel pannil pruunistasin ära tomativiilud ja hakitud paprikat. Oleks vast hakkinud sinna paprika sekka veel küüslauku, veidi sibulat ja võibolla väikse hapukurgi....aga vot ei viitsinud :D

Kui saiad valmis siis võtsin kapist rukolat ja komplekteerisin burgerid järjestuses sai-rukola-kana-tomat-paprikasalsa-rukola-sinepimeekaste-sai. 
Mekkisid liigagi hästi. Kuna tegemist oli ikka mõnusalt rasvase toiduga, siis ühest burgerist sai kõhu korralikult täis. Aga kuna see oli lihtsalt NII HEA, siis korraliku nõukogudeaja liivakastikasvatusega pigistasin teise burgeri ka mingi järgneva 1,5h jooksul sisse. 

Seetõttu jäi varem poest ostetud jäätis magustoiduks söömata kuna 5h hiljem oli ikka veel kõht täis :)




No comments: