Juustukook
Põhi:
•200g jahvatatud mandleid (parmesani riiv on mandlite jahvatamiseks täiesti imeline tööriist)
Toormaterjal |
•kaneeli
•riivitud muskaatpähklit
•100g võiõli /võid
•1 muna
•3spl kakaod
Sega jahvatatud mandlid ja riisijahu, lisa sinna kakao, kaneel ja muskaatpähkel. Lisa toasoe võiõli / või. Näpi see jahusegusse. Lisa muna (lihtsam on kui enne eraldi lahti lääd ja läbi klopid) ja näpi see samuti taignasse.
Võta koogivorm, vooderda põhi küpsetuspaberiga, tõmba põhjale ja külgedele peale kirme võid ja mätsi tainas vormi nii, et kataks põhja ja serva u 2-3cm kõrguselt.
Pane ahi 175'C peale.
Täidis:
•400g toorjuustu (kasutasin Farmi toorjuustu küpsetamiseks)
•300ml vahukoort, 35%
•4 muna
•u70g hakitud tumedat shokolaadi
•2-3 spl kondentspiima
•jahvatatud muskaatpähklit
•kaneeli
•1ml vaniljeekstrakt
Vahusta kausis vahukoor, lisa sinna toorjuust, munad. Nirista sisse kondentspiim. Lisa kaneeli ja muskaatpähklit, purustatud shokolaad. Ka vaniljeekstrakt. Järgmine kord kavatsen teha vaniljekaunaga ja seemnetega, see ekstrakt ikka viskas sellise väikse keemia-hõngu õhku.
Sega kõik ühtlaseks ja vala põhjale peale. Pista ahju ja küpseta u 175'C juures 45 minutit.
Enne söömist lase seista mõned tunnid. Ideaalne kui teed eelmine päev valmis.
Tume shokolaad andis sellele koogile sesmõttes mõnusa nõksu, et vajus põhja peale. Ja siis jäi toorjuustu ja põhja vahele shokolaadikiht.
Kui järgmine kord teen, siis katsun meeles pidada, et pilti võiks ka teha :)
No comments:
Post a Comment