Värvi kui palju! |
Hernetamp:
•5 väikest kartulit
•pakk külmutatud herneid
•hakitud külmutatud spinat
•1/2 puljongikuubikut
•vett
•u 50g võid
Kuna mu suured potid on mööda maja laiali ja malmpott oli võiõli tegemise all hõivatud, siis koorisin kartulid ja panin need väikse veega vokkpannile keema. Puljongikuubik läks ka maitseks sekka. Kui kartulid pehmed, siis lisasin paki herneid ja mõned spinatikuubikud. Lasin neil seal natukene keeda. Kui kõik pehmed, siis valasin üleliigse keeduleeme pealt ära. (Panin selle purki, äkki saab mingi supi vms tegemisel kasutada).
Lapsel oli niipalju sõnaõigus, et andsin valida, kas pressin pudrunuiaga puruks või lasen saumiksriga püreeks. Valis esimese - olevat vanakoolikam ja ägedam. Teise valiku puhul oleks pealkiri ka hernepüree :) Tampisin selle läbi, lisasin või ja segasin. Ja serveerisin.
Kõrvale läks veidi apelsini, mungoaidusid ja meega röstitud india pähkleid ja mandleid. "Salat" oli siis Liis-Elleni idee. Näeb täitsa hea välja.
Salati sõi ta ära. Hernetampi jäi ikka veits alles... Aga vähemalt sõi :)
No comments:
Post a Comment