Search This Blog

Tuesday, May 13, 2014

Mustika-toorjuustukook

Raamatuklubi ja Marioni sünnipäeva puhul sai tehtud karulaugurisotto kõrvale ka väike koogike.
Kuna eelmine nädal sai turult päris mehine kogus mandleid koju tassitud, siis põhi pidi kindlalt tulema mandlist. Ja ülejäänud oli ka plaanis teha ilma küpsetamata.
Vorm oli mul 18cm, lahtikäiv.

Põhi:
•paar peotäit mandleid (mul oli kooritud)
•u 50-100g võid (mina ja kogused, sry :)
•muskaatpähkel
•natuke sidrunikoort

Mul on siin viimasel ajal tihedalt kasutuses mingi Tupperware suurepärane hakkur/vahustaja. (Jõuluvana tõi :) Selline mehhaaniline vurr-kann... sellega saab ikka kõik asjad ära hakkida ja isegi munavalge vahtu. Igatahes toppisin need mandlid ja või  ja muskaadi ja sidrunikoore sinna sisse ja hakseldasin selle kõik peeneks. Selliseks parajaks massiks, et vaja ainult kenasti paberiga vormistatud põhja lihtsalt lusikaga laiali ajada.

1 kiht:
•100g shokolaadi
Sulata shokolaad. Määri põhjale :)
Shokolaad oli mul mingi suvaline Prisma omatoode, mis kandis küll tumeda shokolaadi nimetust aga vaevalt seal üle 40% kakaod oli.

2 kiht:
•200g mustikad
Viskasin külmutatud mustikad oma imeaparaati ja hakseldasin peeneks. Sättisin ühtlaselt shokolaadikihi peale.

Kate:
•1 pakk mascarponet (vist oli 150g pakk)
•Farmi köögi toorjuust. (peaks olema 400g pakk)
•zelatiinileht
•0,5 sidruni mahl
•muskaatpähklit
•vahukoort (nii paar sortsu)
•soovitan ka panna mett, et oleks natu magusam :) Mina avastasin kilo mett toanurgast hiljem koristades, nii et koogitegemise ajal olin ma täiesti meetu :D Suhkurt mul ka juu kodus pole :D

Zelatiinilehe siis panin külma vette likku. Peale natukest aega pigistasin selle liigsest veest tühjaks ja potti koos poole sidruni mahlaga. (tegelikult oleks pidanud "sulatama" u 0,5l vedelikuga vms... aga ma ei taht pealt siledat kooki ja sada muud rebel-mõtet miks mitte teha nii nagu pakend ütleb!)
Viskasin oma imemasinasse siis mascarpone ja toorjuustu ka kui zelatiin oli sidrunimahlas ää sulanud siis selle ka sinna. Ja vurritasin selle kõik läbi. Vahepeal veel lisasin muskaatpähklit ja kuna asi tundus väga "mittevedel" siis ka veidi vahukoort.
Kui kõik oli kenasti segamini siis tõstsin kogu kupatuse mustikapuru peale. Ja vormisin seda nagu beseekooki. Väiksed tipud ja puha.

Ja siis külmikusse, nii paariks tunniks.

Lõikamine tunnistan ausalt oli veidi raskendatud. Lihtsalt lahtilõigatud juustukith just ei tahnud väga "lahti" püsida, nii et tõstmisel tekkis lihtsalt nii suur tõmme taldrikule jääva koogitükiga, et tõstetav koogitükk vedas end veidi vildakaks.

Minusugusele nüristunud maitsemeelega inimesele sobis väga hästi.
Juustukiht oleks vast tõesti tahtnud veidi magusust.

Aga maitses superhästi!