Search This Blog

Thursday, August 30, 2012

Korilus on IN! Ahjupeet kitsejuustuga



29. augustil oli mul kodus sellise nimetusega õhtusöögike.

Laud oli õdede-korilaste katta. Ma tegin peedirisottot ja ahjupeeti kitsejuustuga. Toormaterjali korjasin Leedu põldudelt Rimi abiga.
Anne-Mai oli veidi usinam ja käis seenel ja mustikal. Seenepirukas olevat olnud väga maitsev. Ma maitsesin taignaserva ja see oli ka kõik:) Aga see oli hea. Ja siis oli veel mustika-toorjuustu-kondentspiima kook ja mustikajäätis. Jäätis oli muidugi selline, et võiks tootmisesse lasta rõõmsalt:)


Ahjupeet kitsejuustuga

Säti ahi 220kraadi peale.
Koori toores peet, lõika seibideks. Lao seibid ühtlaselt ahjuplaadile (soovitavalt küpsetuspaberile). Vala üle oliiviõliga, raputa peale pipart ja kuivatatud tüümiani. Pista ahju, lase seal olla u 30 min (oleneb kui paksu seibi lõikasid. Peaasi, et kärssama ei lase:).
Võta ahjust, lõika peale seib kitsepiima valgehallitusjuustu ja ole valmis gastronoomiliseks orgasmiks!





Monday, August 27, 2012

Pello sünnipäevakook

Pello sai sünnipäevaks minult tordikese. (ühe koogi sai ka, aga see oli sidrunibeseekas, nii et väga mainstream juba).
Aga tordike tuli äge. Pole vist mitte kunagi, mitte ühtegi kooki/torti NII kaua valmistanud. Kokku kulus vast mingi 6h. Kigepealt kihtide küpsetamine ja tarretisekihi valmistamine. Ja siis kogu kompoti kokku lappamine ja martsipaniga katmine. Ja siis dekoreerimine.

Mingit täpset retsepti ma sellele anda ei oska. Kihid olid biskviit - mõned valged, mõned kakaoga. Vahele kohupiima-jogurtikreemi mustikatega. Nii kihtides kui vahekreemis oli kondentspiima, mis Pello lemmik. Katteks valge martsipan, mille rullimine ja koogile panemine osutus kordades lihtsamaks kui ma arvasin. Enne sai muidugi Youtube'i ära flipitud koogimeisterdamise videoid vaadates. Ikka hulle asju tehakse.


Kes tahab endale mingit hullu kooki ja ei ole kusagilt tellida - siis kirjutage! Teeme ära!